Untuk anda yang baru mahu memulakan dunia perniagaan, atau sedang menjalankan perniagaan apa sahaja. Anda harus bersungguh-sungguh jika ingin berjaya dalam bisnes.

Mahu berjaya dalam perniagaan mudah saja, baca tips di bawah ini ya. Lepas baca kena terus buat. ‘Fast action fast result’.

7  Tips Berjaya Dalam Bisnes Yang Perlu Anda Tahu

Tips mulakan bisnes

Imej via Sifufbads

1. Mesti tahu brand identiti yang ingin ditonjolkan. Logo, warna dan cara copywriting yang tersendiri.

2. Kena tahu siapa target market produk kita. Bila kita kenal target market, lebih mudah untuk kita dapat customer dan close customer.

3. Produk mesti yang berkualiti. Cari produk yang dapat selesaikan masalah orang. Lepas itu invest sedikit saja untuk pergi photoshoot produk kita supaya nampak lebih cantik dan menarik.

4. Mulakan dengan menggunakan cara ‘free cost marketing’, contohnya di facebook personal dan instagram. Belajar juga cara untuk bina personal branding supaya lebih ramai orang boleh follow kita. Manfaatkan sepenuhnya di media sosial.

5. Setiap hari latihkan diri post di social media sebanyak 3 ke 5 kali. Pastikan gambar cantik dan berbeza-beza, tulis storytelling dan copywritting yang dapat menyentuh emosi seseorang bila mereka baca.

6. Fikirkan marketing yang kreatif dan berbeza-beza. Sekarang ini kita lihat ramai orang yang buat marketing video tutorial, video viral dan gambar step by step.

7. Setiap produk kena bagi penjelasan yang baik pada customer.

Sila like dan share kepada rakan-rakan anda. Semoga artikel ini dapat membantu anda semua untuk mulakan bisnes dengan lebih semangat.

Copy

Penulis: Nur Aliah Mohd Nor

Usahawan muda dan rajin berkongsi tips-tips kewangan yang praktikal. Ikuti beliau di Facebook untuk info kewangan santai yang menarik.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.